Държавният департамент на САЩ и министерството на финансите наложиха санкции на над

...
Държавният департамент на САЩ и министерството на финансите наложиха санкции на над
Коментари Харесай

САЩ с нови санкции срещу лица, подпомагали финансово войната на Русия в Украйна

Държавният департамент на САЩ и министерството на финансите наложиха наказания на над 120 юридически лица и физически лица в над 20 страни и територии, които главно са осигурявали или са били свързани с финансирането на съветската война в Украйна, съобщи ДПА.
Санкциите бяха оповестени от американския държавен секретар Антъни Блинкън. Те бяха наложени в съгласуваност с Обединеното кралство. Блинкън акцентира, че над една година от началото на съветската инвазия в Украйна координираните наказания са принудили Русия да търси различни пътища за финансиране и за поддържане на военната си машина.
Сред глобените са Алишер Усманов, който е в близки връзки с съветския президент Владимир Путин, а също  и холдингът му Ю Ес Ем Холдинг.  Под прицела на глобите са и Всеруското детско и младежко военно патриотично публично придвижване " Млада войска ", няколко компании, настоящи в отбранителния бранш на Русия, включително и нова съветска частна военна компания и основана в Китай компания, която дава сателитни услуги на обитаеми места в Украйна на юридически лица, свързани с частната военна компания " Вагнер ". Сред глобените са и Международната капиталова банка, която е следена от Русия финансова институция в Унгария.
Същевременно украинската работа за сигурност през днешния ден съобщи, че е конфискувала над 3,5 милиарда гривни (96 милиона долара) имущество и активи на живеещия в заточение милиардер Вадим Новински, който е разследван за подкрепяне на Русия, съобщи Ройтерс.
Според " Форбс " положението на Новински възлиза на 1,4 милиарда $. Той е един от най-богатите мъже в страната, някогашен народен представител е и е един от спонсорите на Украинската православна черква. Сега той живее отвън Украйна, само че не се знае къде се намира.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР